Предимно облачно, на много места и с превалявания

Предимно облачно, на много места и с превалявания
sever.bg
A A+ A++ A

Днес облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, на повече места в северозападната половина от страната. По-съществени разкъсвания на облачността и повече слънце през деня ще има в Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източните Родопи и до долината на Струма от юг. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, малко по-ниски в северозападните райони, Добруджа и по Черноморието. В София около 18, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места след обяд в масивите от Западна България. Ще духа до умерен южен, по най-високите части силен вятър от югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 14 градуса, на 2000 метра - около 7.

Над Черноморието ще има предимно значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 11-12. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »