Съветник на Румен Радев: Всичко е по-добро от управлението на ГЕРБ, нови избори не значат хаос

Съветник на Румен Радев: Всичко е по-добро от управлението на ГЕРБ, нови избори не значат хаос
A A+ A++ A

Нови избори няма да доведат до по-голям хаос, в сравнение с последната година от управлението на ГЕРБ, заяви пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

Според него ситуацията е далеч от апокалиптичната и едно добро управление би се справило достатъчно убедително.

Проф. Маринов подчерта, че изборът кой да получи третия мандат за съставяне на правителство е доста ограничен, след всичко, което се случва при първите два мандата.

Президентът има конституционно право да забави връчването на мандата, за да даде възможност на парламента да свърши своята законодателна дейност, а и за да се проучат по-задълбочено възможностите за съставяне на правителство, смята Маринов.

Решението на държавния глава да връчи в сряда проучвателния мандат на „Има такъв народ“, показва, че „аргументите му са натежали в тази посока“.

Припомняме, в понеделник, 26 април, лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че ще върне мандата на секундата.

Според Маринов е важно как привържениците на партията на Слави Трифонов ИТН ще приемат решението му да върне мандата за съставяне на правителство. Той уточни, че това ще стане ясно от подкрепата, която ще получат на следващите избори.

Определянето на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова като кандидат за премиер на ИТН е символ, смята председателят на Стратегическия съвет при президента. „Тя е контрапункт на Бойко Борисов. Това са два антипода – като манталитет, като излъчване“, каза Маринов.

Извън този символ на ИТН те трябва да предложат свой екип, ако искат да са във властта, категоричен е проф. Александър Маринов.

#Александър Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"