Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон
МТ
A A+ A++ A

 

В готовност сме да започнем летния туристически сезон, вече стартирахме кампания „Безопасно лято 2021“ и към момента всичко е заредено в социалните канали. Видеото вече е достъпно. То беше разпространено и през нашите телевизии, така че имаме агресивна реклама. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на среща на министър-председателя в оставка Бойко Борисов и министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов с представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната.

"Министерство на туризма прие единни правила, които ще важат за всички места за хранене и настаняване, за всички заведения, в това число предложението на Министерство на туризма за начините за влизане в страната и практиките, които получихме са съгласувани със здравните власти", каза министър Николова.

Вицепремиерът благодари на проф. д-р Костадин Ангелов за изключителния диалог. „В готовност сме да представим протокола за влизане в страната и той ще бъде съгласуван със здравните власти и с главния държавен здравен инспектор", допълни още тя.

Министър Николова уточни още, че рекламната кампания е помогнала за това да реализираме успешен зимен сезон. "Въпреки пандемията имахме гости от нашите съседи от Балканските страни, които посетиха нашите зимни курорти. Единствено ние работехме", заключи вицепремиерът.

По време на срещата проф. Ангелов уточни, че се обсъждат 3 варианта за влизане в страната - с ваксинационен сертификат, с отрицателен PCR тест или с отрицателен антигенен тест, с документ за преболедуване през последните 6 месеца.



#Марияна Николова #туристически сезон #кампания #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »