Байдън иска да въведе по-висок данък за най-богатите

Байдън иска да въведе по-висок данък за най-богатите
Twitter/@POTUS
A A+ A++ A

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще предложи увеличаване на данъците върху печалбите от инвестиции за най-богатите американски граждани, предаде БНР, позовавайки се на АФП.

Това съобщи Браян Дийс, който е начело на Националния икономически съвет на Белия дом. Повишената ставка върху печалбите от продажба на ценни книжа или други активи ще засегне само хората с приходи над 1 милиона долара на година. 

Очаква се данъците върху капиталовите печалби да скочат от 20 на 39,6 на сто, а корпоративният данък да се увеличи от 21 на 28 процента. Целта е приходите да бъдат вложени в инфраструктурния пакет на Байдън на стойност 2 трилиона долара за обновяване на магистрали, мостове, пристанища и телекомуникация.

Предвиждат се също разходи за подобряване на водопроводните системи, за ремонт на детски градини и училища.

Финансовите министри на Франция и Германия одобряват идеята на американското правителство за въвеждане на минимум 21% корпоративен данък. Двамата заявяват подкрепата си в съвместно интервю за в. "Ди Цайт". 

"Нямам нищо против предложението на САЩ", казва германският министър Олаф Шолц. 

Френският Брюно льо Мер допълва, че ако въвеждането на минималния корпоративен данък е в резултат на преговори, "ние също ще се съгласим".



#САЩ #Джо Байдън #данък #увеличение #богати #Франция #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »