"АстраЗенека" отговориха на ЕК

"АстраЗенека" отговориха на ЕК
A A+ A++ A

Фармацевтична компания "АстраЗенека" заяви днес, че правните действия на Европейския съюз срещу нея във връзка с доставките на ваксина срещу COVID-19 са неоснователни и предупреди, че ще се защитава решително в съда, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"АстраЗенека" спази изцяло предварителното споразумение за покупка с Европейската комисия и енергично ще се защити в съда. Смятаме, че всеки съдебен спор е неоснователен и приветстваме тази възможност да разрешим този спор възможно най-скоро, посочва в изявление компанията. По-рано днес Европейската комисия потвърди, че в петък миналата седмица е завела дело срещу производителя на ваксина срещу COVID-19 "АстраЗенека".

Делото ще се води по иск за неизпълнение на предварителното споразумение за доставки на ваксината за страните от ЕС. Дружеството не успя за осигури навременно изпълнение на договора, заяви говорител на комисията. По неговите думи искът е заведен от комисията, но е подкрепен единодушно от всички държави от ЕС. По-рано ЕК съобщи, че е предприела помирителна процедура, която не е довела до напредък.

#ЕК #ваксина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »