Стана ли депутатската заплата 10 000 лв.?

Стана ли депутатската заплата 10 000 лв.?
A A+ A++ A

В живо включване във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини депутатите от новото 45-о Народно събрание, че едно от първите неща, които са направили, е да си увеличат заплатите на 10 000 лв.

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ обаче отрече това твърдение. „В последните часове от кафявите „медии“ и премиера Борисов тръгна нова опорка – „Демократична България“ увеличила заплатите на депутатите на 10 000 лв. Нищо подобно. До вчера нямаше таван във възнагражденията на депутатите. Вчера поставихме максимален размер (25%) на извънредните депутатски възнаграждения. Досега такъв нямаше и тихо-тихо се получаваше една сериозна сума над заплатата“, написа той в социалната мрежа.

Мирчев обясни, че това възнаграждение не е част от основното на народните представители, нито е ежемесечно, а е от типа „награда“. „Нормално и необходимо е за подобен тип плащания да има определен максимален размер. В противен случай може да се достигне до абсурдно големи по размер „награди“. Ето това предложихме ние. Предложихме също да не се получават пари кеш - в торби, пликове, чантички, а всички суми, които получават народните представители, да минават по банка. Е, това не се прие“, посочи той.

 
 

#Борисов #заплата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »