Таджикистан, Пакистан и Танзания с по-добри пътища от нашите

Таджикистан, Пакистан и Танзания с по-добри пътища от нашите
A A+ A++ A

По повод на спекулации за качеството на пътищата в България Институтът за пътна безопасност осъществи анализ на данни, представени в доклад на Световния икономически форум, който сравнява развитието в качеството на пътната инфраструктура за близо 140 държави за периода 2007-2019 г.

Съгласно доклада България търпи сериозен застой, заставайки на последните места в света по качество на пътищата, като на двойно по-предени места се нареждат държави като Таджикистан, Пакистан, Албания и Танзания. В случая най-обезпокоителното е, че в сравнение с подобни на нас държави в Европейския съюз нямаме почти никакъв напредък. Например Полша успява да се представи двойно по-добре, като за анализирания период се изкачва от 95 на 57 място в света. Ние можем да се похвалим с по-добро място само спрямо Румъния, Молдова и Украйна. Същите слаби резултати България има и на ниво Европейски съюз, съобщиха от института.

Данните красноречиво показват, че въпреки похарчените 2,2 милиарда лева за ремонт и поддръжка на пътищата в периода 2017-2020 година, България продължава да изостава значително спрямо страните от ЕС. В заключение ИПБ счита, че това налага да бъдат предприети значителни структурни и кадрови промени в управлението на пътищата, както и създаването на адекватно законодателство, което да промени пътнотранспортната среда в България

#пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"