Служителка в офис за бързи кредити тегли заеми от името на свои клиенти, но прибра пачките за себе си

Служителка в офис за бързи кредити тегли заеми от името на свои клиенти, но прибра пачките за себе си
A A+ A++ A

42-годишна служителка във фирма за бързи кредити в Сопот използва личните данни на свои клиенти, за да изтегли кредити за себе си. Властите започнаха досъдебно производство срещу 42-годишна жена от Сопот, която от есента на миналата година до февруари тази година използвала чужди лични данни, за да тегли кредити в големи размери от името на свои клиенти, без тяхно знание.

Задържаната е работила в офис за бързи кредити и тъй като имала достъп до лични данни на свои клиенти, решила да се възползва от това. В хода на работа е установено, че към момента жената е изтеглила около 40 000 лева на името на различни хора. Доказателство за това са откритите веществени доказателства в дома ѝ.

Като неин съучастник е установен и задържан 41-годишен мъж от пазарджишкото село Смилец. Той живеел в Карлово и осигурявал на задържаната клиенти. Двамата са с постоянна мярка "задържане под стража".

Работата по случая продължава и от полицията призовават хора, които се разпознават като потърпевши от престъпната схема да потърсят съдействието на органите на реда.

 

#бързи кредити #Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"