Дясната ръка на Христо Иванов: "Подарък" от Бойко - 24% увеличение в цената на природния газ

Дясната ръка на Христо Иванов: "Подарък" от Бойко - 24% увеличение в цената на природния газ
A A+ A++ A

Дясната ръка на Христо Иванов - депутатът от ДБ Христо Мирчев, разкри на стената си във Фейсбук нещо доста притеснително, имайки предвид, че цената на природния газ води след себе си корекции в цените на почти всичко. Точно затова информацията, че "следизборно" цената на природния газ скача драстично е меко казано тревожна за българите като цяло.

ЕТО КАКВО НАПИСА ИВО МИРЧЕВ ПО ТЕМАТА:

Следизборното увеличение на цената на природния газ от 1 май се очаква да бъде с рекордните 22% - 24% спрямо цената през март. Предизборната проверка на Булгаргаз от министерството на енергетиката, която имаше за единствена цел да отложи неизбежното поскъпване, тихомълком е приключила. Както очаквахме - не са констатирани нарушения. Така, със задна дата енергийният регулатор вече може да обяви увеличаване на цената на природния газ от 1 април с 12% - 13% и да започне разглеждането на очакваната по-висока цена с 10-11% от 1 май.

Пряка последица от зависимостите на Борисов е липсата на възможност за доставки, алтернативни на руския природен газ. Така всички ние плащаме необосновано високите монополни цени.

Това е забавеният „подарък“ за българските домакинства и бизнес от Борисов. Със закъснение, но от сърце.

 

#Иво Мирчев #природен газ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори