ВИДЕО Радев отрече да е архитект на бъдеща коалиция за кабинет, а Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ не се страхува

ВИДЕО Радев отрече да е архитект на бъдеща коалиция за кабинет, а Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ не се страхува
A A+ A++ A

"Важна е темата за отговорността и призовавам ГЕРБ-СДС, както и всички парламентарни групи да работят изцяло в рамките на своята отговорност, без да бягат от нея, но и без да я превишават. Искам да разсея някои спекулации, че аз бързам със служебен кабинет. Напротив, аз изтъквам какви са предизвикателствата пред страната, които търсят решение във възможно най-кратък срок. Всички ние трябва да работим така, че възможно най-бързо и оперативно да имаме действащо, отговорно и с необходимата подкрепа правителство", каза на старта на консултациите с партиите за съставяне на кабинет президентът Румен Радев.

"Нека моята загриженост да не се определя като припяност. Това е моя отговорност по Конституция. И още нещо да уточня за очакванията към мен. Президентът не е и не може да бъде архитект на бъдещата коалиция и управление. Най-малко по силата на това, че аз нямам правомощия", категоричен бе държавният глава.

"Очаквахме да ни поздравите, г-н президент! Отговорността идва във Вашите ръце.  Не ни е страх от проверки, ревизии и служебен кабинет, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ - Атанасова. 

На срещата присъстваха още Томислав Дончев и Даниел Митов. 

"ГЕРБ като първата политическа сила след проведените редовни избори е поканена от Вас на консултации. Идваме тук с ясната отговорност, че държавата ни стои пред редица предизвикателства. Правилно отбелязахте и Вие, че все още не е минала здравната пандемия, предстоят икономически и социални предизвикателства. Осъзнавайки отговорността, която носим непосредствено след изборите обявихме, че сме готови с министерски кабинет, който много бързо може да започне своята дейност със справянето с пандемичната криза. Това заяви Десислава Атанасова на консултациите при президента.

След консултациите представителите на ГЕРБ говориха общи приказки пред медиите и като цяло повториха заявеното и по време на сгледата с държавния глава. Те разкриха, че имат воля да вземат мандата и д апредложат кабинет, но не е ясно кога ще им бъде връчен мандатът.

Следващи консултации:

10:15 ч. "Има такъв народ"

11:30 ч. БСП

13:30 ч. ДПС

14:45 ч. "Демократична България"

16:00 ч. "Изправи се! Мутри вън!"

#Румен Радев #ГЕРБ #консултации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »