НС задължи отпускарят Борисов да се яви на изслушване в сряда

НС задължи отпускарят Борисов да се яви на изслушване в сряда
A A+ A++ A

Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост, предаде БНР. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да дойде в парламента днес. 

По този повод Тошко Йорданов от "Има такъв народ" направи изказване, с което взриви залата: 

"Би трябвало тук да бъде премиерът в оставка Борисов, който е в отпуска. Аз с удоволствие бих си платил глобата за това, което ще кажа, или да получа забележка: "Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде, за пореден път! Джипко Бибитков днес не дойде в парламента! За пореден път!! Прекрасно е, че той е ваш лидер! Благодаря ви за това удоволствие".

Тома Биков от ГЕРБ се обърна към Йорданов с думите, че "Има такъв народ" са излъгали избирателите си и допълни: 

"Първо, се радвам, че на господин Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. В границите на лакърдиите, които Вие сте свикнал да произвеждате на килограм, ще ви кажа обаче нещо, което не е лакърдия. Преди само няколко дни, буквално, вашата партия и вашият лидер твърдяха, че единствената ви кауза е да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не било така. Ами вие излъгахте, бе колеги. И то излъгахте политически и вашата партия събра и подведе 500 000 български граждани с тази теза".




#Парламент #Бойко Борисов #план #възстановяване #отпуска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »