Новият парламент ще създаде ревизионна комисия за управлението на Борисов

Новият парламент ще създаде ревизионна комисия за управлението на Борисов
НС
A A+ A++ A

Депутатите обсъждат създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението на Бойко Борисов. Със спорове и взаимни обвинения преминава дебатът в пленарната зала във връзка със създаването на комисията, съобщи БНР.

Парламентарните групи правят различни предложения, които бяха за допълването му. Има предложения тя да е постоянна, но това трябва да бъде упоменато в новия парламентарен правилник, който трябва да бъде готов в понеделник, както и дали тя да обхване периода от последните 10 години.

От ДПС посочиха, че ще подкрепят предложението, но Йордан Цонев поиска да отпаднат пенсионните дружества, тъй като те вече са проверявани от българските и европейските регулатори и още:

"Защото пенсионните дружества са изцяло частни компании и българският парламент няма как да се занимава с проверка на частни компании. Парламентарната група на ДПС ще подкрепи създаването на тази комисия и ще участва активно в нейната работа".

От ГЕРБ заявиха, че категорично ще подкрепят предложението и поискаха комисията да бъде постоянна. Любен Дилов допълни:

"И ако това не е един пропаганден акт, защото другото ми опасение е, че е такъв акт. Един простичък факт, вие създавате нов министерски съвет. Вашите нови министри вадят всичко от чекмеджетата и виждат отлично какво се е случило. Викат, не ги канят в Народното събрание, а заповядват на управителите на фирмите с държавно участие да се явят и да докладват и след това, разбира се дават на прокуратурата, на съда. Конкретното ни предложение е комисията да стане постоянна".



 

#Народно събрание #депутати #ревизия #управление #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »