Манолова към ГЕРБ: Починалите от COVID-19 не са мъртви души на изборите, а почернени семейства

Манолова към ГЕРБ: Починалите от COVID-19 не са мъртви души на изборите, а почернени семейства
A A+ A++ A

Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които в списъци се отбелязват като гласували български граждани. Това са почернени български семейства, това са погребения, това са загинали хора, човешки драми в хиляди български домове.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в декларация от парламентарната трибуна по повод разпускането на Националния оперативен щаб вчера.

Темата с разпускането на НОЩ без обяснения и без мотиви вчера е акт на безотговорност от страна на българското правителство и българския премиер и трябва да прозвучи от парламентарната трибуна. Очевидно Бойко Борисов провежда наказателна акция спрямо българските граждани и спрямо българските пациенти, действайки на принципа „след мен и потоп“, категорична бе Манолова.

По думите й Борисов се опитва да избяга от отговорност и да освободи от отговорност НОЩ. Той може да ги освободи от работа, но не може да ги освободи от отговорност, каза още тя и допълни, че първото място на България по обща смъртност в света ще е повод за искане за изслушване през следващата седмица. През 2020 г. са починали с 18 746 души повече, в сравнение с 2019 г., каза Манолова.

През 2019 година България е била първа по коефициент на обща смъртност -  15,5 на 1000. През 2020 коефициентът е 17,8, а от началото на 2021 г. коефициентът достигна 21,03, посочи данните Манолова.

Българският парламент не може да остане безучастен. След като без мотиви беше разпуснат органът, който анализираше информацията и подготвяше решенията досега, следва парламентът да се произнесе какъв да е следващият орган, който да управлява здравната криза, категорична бе тя.

#Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »