За историята: За пръв път новите депутати не се щракнаха в общ фотос пред НС

За историята: За пръв път новите депутати не се щракнаха в общ фотос пред НС
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Традициите са, за да се нарушават. Този постулат спазиха депутатите от новоизбраното 45-о Народно събрание. За пръв път народните избраници не се събраха за обща снимка пред сградата, на която пише "Съединението прави силата". Причината е, че трите партии и коалиции, които за пръв път са в Парламента - Има такъв народ, Демократична България и Изправи се Мутри вън категорично отказаха да се щракнат заедно с представителите на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Novinite.bg научи, че отделните формации са се снимали поотделно - някои вътре в залата на НС, други пред фасадата й.

Така традицията е нарушена и това показва каква ще е политиката на т. нар. протестни партии, които искат ясно да се разграничат от статуквото. По този начин те заявяват непоклатимо, че няма начин да водят преговори за кабинет с партиите, които досега бяха в Парламента и няма да се огъват пред техни искания, а само ще акумулират подкрепата им за промените, които се надяват да осъществят. 

Дали обаче срещу техния отказ да се снимат няма да получат отказ от подкрепа в пленарна зала посредством гласове - предстои да видим! Едно е ясно - разделителната линия е толкова дебела, че кабинет на малцинството с кратък живот или служебно парвителство и предсрочни избори още през лятото или есента са все по-видими на хоризонта.

#снимка #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »