Мика Зайкова: Злобата не е добър съветник, а глупостта се плаща най-скъпо

Мика Зайкова: Злобата не е добър съветник, а глупостта се плаща най-скъпо
A A+ A++ A

В деловодството на Народното събрание е внесена оставката на Министерския съвет. Това обяви Мика Зайкова, която е председател на първото заседание на 45-ото Народно събрание.

И допълни: „Не желая да коментирам, но това или е срам пред народа и пред вас да дойдат тука и да си подадат оставката, или е пренебрежение. Пренебрежение към тази институция. Все пак сме парламентарна република“.

Изказването ѝ беше посрещнато с аплодисменти от народните представители. 

Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент се свиква с указ на президента Румен Радев и се открива от най-възрастния присъстващ народен представител. В случая това е именно Мика Зайкова. 

"Дано съм добра орисница на 45-ото Народно събрание. Нека народът види, че народните предсатвители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение, за което съм много щастлива". Това заяви Мика Зайкова, след като постави началото на заседанието. 

„Злобата не е добър съветник, а глупостта се плаща най-скъпо“. Това заяви още Зайкова, като цитира част от изказването на Десислава Атанасова от името на групата на ГЕРБ. Зайкова призова народните представители да се въздържат от обидни намеци. 

Мика Зайкова се обърна и към депутатите, които се възмутиха от иказването на лидера на БСП Корнелия Нинова. В него тя заяви, че България най-бедната страна в ЕС. А Мика Зайкова заяви: „Нима България не е единствената страна с минимална работна заплата под 400 евро. Нима в България няма разлика от 8.1 пъти между бедни и богати“?

#Мика Зайкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »