Хаджигенов отговори на Манолова: Няма възможност тя да си има своя парламентарна група

Хаджигенов отговори на Манолова: Няма възможност тя да си има своя парламентарна група
Facebook
A A+ A++ A

Няма такава възможност Мая Манолова да си има собствена парламентарна група. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов, цитиран от БГНЕС.

По-рано Манолова заяви, че адв. Хаджигенов може да не бъде част от парламентарната група на коалицията „Изправи си! Мутри вън!“.

„Мая Манолова няма небурни реакции. Тя винаги реагира емоционално нерационално и днес е направила същото нещо. Знам, че при нея нещата стоят така, но нито мога да я възпитам, нито мога да я накарам да мисли рационално“, заяви адвокат Хаджигенов.

Той е категоричен, че трябва да се състави кабинет в рамките на този парламент. За пример адвокат Хаджигенов даде Италия, където наскоро имаше правителствена криза и съставяне на ново правителство начело с икономиста Марио Драги, бивш директор на ЕЦБ.

„Италианците се събраха в името на една обща цел – а именно да вземат парите от Европейския съюз, за да могат да спасят икономиката си и да се справят с тежката епидемиологична обстановка. Те поканиха Марио Драги, изоставиха различията си и се обединиха в името на тази обща цел. От миналата година ние призоваваме за подобно обединение в името на една обща цел, а тя е окончателното ликвидиране политически на Бойко Борисов и ГЕРБ и премахването на Иван Гешев от Прокуратурата, извършването на промени“, подчерта адв. Хаджигенов.

Той заяви, че никой в България не говори сериозно какво ще се направи с парите, които ще дойдат по линия на Европейския съюз.

„Икономическата част до днес не е артикулирана от никого. Парите от ЕС са няколко милиарда, но никой не ги артикулира. За целта трябва да има правителство. Няма пречка да има избори след три месеца и след още три пак избори, но ние сме длъжни да направим правителство. Може да не успеем, но сме длъжни да опитаме. Правителството на Борисов не даде никакви помощи на никого, освен на собствените си хора. Икономиката у нас е мъртва благодарение на усилията на Борисов още преди епидемията. Хората имат нужда от тези помощи“, каза адв. Хаджигенов.

Според него трябва да се държим държавнически.

„Тъжната истина е, че тези, на които ни беше гласувано доверие и не сме част от статуквото, имаме около 90 мандата в парламента. Това означава, че не можем да направим нищо. Има две опции - или да приемем гласовете на БСП, защото без тях сметката не излиза, или да продължим с избори до посиняване, за да може някой да постигне мнозинство, а това е химера. Трябва да мислим и да се държим рационално, политиката не е цирк“, призова адв. Хаджигенов. 



#Николай Хаджигенов #Кабинет #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »