От 12 април и при варненските лични лекари вече ще има РНК ваксини

От 12 април и при варненските лични лекари вече ще има РНК ваксини
Pixabay
A A+ A++ A

Личните лекари във Варна, които не успяха да получат РНК ваксина от доставените тази седмица, ще имат възможност да получат дози след 12 април, когато се очаква нова доставка. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Дочка Михайлова, цитирана от БНТ.

Според нея бройките ваксини за април във Варна не са достатъчни, тъй като част от тях отиват за поставяне на втора доза. От ваксините на “АстраЗенека” има достатъчно, но желаещите варненци да си поставят такава не са много, отчете д-р Михайлова.

От 1 до 7 април във Варна и областта са поставени 2429 дози ваксини, от които с първа доза са 1900 и останалите за втора. За първа седмица се наблюдава по-голямо количество ваксинирани с първа доза. Това е глътка въздух по отношение броя на ваксините, съобщи д-р Дочка Михайлова.

Към 9:00 ч. тази сутрин на територията на Варненска област е имало общо 55 свободни легла за болни от COVID-19, от тях 10 за деца. Свободните легла за интензивно лечение са 7 - 8. Към момента общо разкритите легла за лечение в града и областта са 726, от които 72 за интензивно лечение.

За 14-дневен период коефициента на заболеваемост от Ковид е 872 на 100 000 души. Леко е паднал, но това все още не е тенденция и не е успокояващо, категорична е д-р Михайлова.

#Варна #лични лекари #РНК #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »