Катастрофа затвори АМ "Тракия" в двете посоки, има загинал (ОБНОВЕНА)

Катастрофа затвори АМ "Тракия" в двете посоки, има загинал (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Катастрофа затвори автомагистрала „Тракия“ в двете посоки. Инцидентът е станал в района на 6 км от скоростния път в посока Бургас, съобщават от МВР. Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната.

Катастрофирали са цистерна и тир. При удара цистерната се разцепва на две и двете превозни средства се запалват. Единият шофьор е загинал, съобщи БНТ. 

Въведен е обходен маршрут пътя Вакарел – Нови Хан – София и обратно. ​Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

Движението по магистралата в посока Пловдив - София постепенно се възстановява. Все още не е ясно кога ще може да се пътува от София към Пловдив. Трябва да се провери състоянието на пътната настилка и дали има нарушения по нея, тъй като след удара пожарът е бил голям. Аварийните екипи са почистили разлива на гориво. Участъкът ще бъде опесъчен.

Тепърва ще се възстановяват и причините за инцидента. Една от версиите е водачът на цистерната, който е загинал, да е заспал на волана. Друга версия е тежкото возило да е било засечено от друг автомобил.

Според първоначалната информация и двамата шофьори са чужди граждани, съобщи БГНЕС.

#АМ "Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »