Здравните власти: Продължаваме имунизацията с АстраЗенека при повишено внимание

Здравните власти: Продължаваме имунизацията с АстраЗенека при повишено внимание
A A+ A++ A

Здравните власти коментираха, че ще продължат с имунизацията с АстраЗенека при високо повишено внимание.

Ще се извърши допълнителен анализ. Комитетът за лекарствена безопасност към ЕМА потвърждава информацията, че съотношението полза - риск е положително. Това заяви шефът на Българската агенция по лекарствата Богдан Кирилов след извънредно заседание, свикано от здравния министър Костадин Ангелов. 

"Тези нежелани лекарствени реакции при "АстраЗенека" се наблюдават при жени под 60-годишна възраст. Това се обяснява и с по-голямото приложение в тази възрастова група", заяви той.
 
"Ваксината да се прилага с повишено внимание в тази възрастова група", заяви той, добавяйки че продуктът ще продължи да се поставя у нас.
 
"След средата на месец април ще стартира поставянето на втората доза при лицата, на които е поставена първа доза. Решението на Ваксинационния щаб е да се съобрази с препоръките на ЕМА, направени на базата на задълбочен анализ", заяви той и добави:

"Прилагането на ваксината ще продължи, като към една специфична група към жени под 60-годишна възраст ваксината ще се прилага с повишено внимание". 

 

#здравни власти #ваксина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »