Сняг ще вали за последно утре, от четвъртък иде хубаво време

Сняг ще вали за последно утре, от четвъртък иде хубаво време
A A+ A++ A

Още два дни и край на снега. Слънцето идва следобед в четвъртък. Обещаваме на зрителите за последен път да има сняг, но такова е времето. Това е пролетта. Не може от зимата изведнъж да скочим в лятото, макар че се е случвало понякога. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Последният сняг е утре. Картата е от 15 часа утре. Ето го любимото лилаво, което ще пренесе снега. Ако времето през пролетта е еднакво, ще бъде лошо. По-добре да задържи вегетацията при плодните дръвчета и после взривно да нараснат“, каза той, показвайки карта.

„Очаква ни антициклон, който се върти обратно на часовниковата стрелка и по средата студеният въздух нахлува към България днес на обед. Той няма да се доизмени, а ще доведе до студовете и дъждовете, за които Натали Трифонова говори.

„Времето ще се стабилизира и ще има много слънце. Събота и неделя, който може да излиза навънка. Пролетта идва и няма как да я спрем. В Париж ще е 5 градуса, а в Рим е топло, колкото у нас“, допълни той.

Червената линия са максималните, а синята линия са минималните. Дори да има нещо, при положение, че минималните температури са типично ранно пролетни. Към 14-15 има едно смущение, след което продължаваме до 23, когато отново ще има превалявания и до края на месеца ни чака хубаво пролетно време“, заключи проф. Рачев, показвайки последната карта.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »