Щракнаха белезници на членове на СИК заради купуване на гласове! Мъж почина докато чака да пусне бюлетина

Щракнаха белезници на членове на СИК заради купуване на гласове! Мъж почина докато чака да пусне бюлетина
A A+ A++ A

Арестуваха членове на СИК в град Славяново, Плевенско. Акцията е проведена след сигнал на политическата група на Мая Манолова. 

Арестът е по редица сигнали за купуване на гласове. По информация на предизборния щаб на коалицията в Плевен, в момента полицията взима показания по случая и прави обиски на домовете на задържаните.

Сигнали за купуване на гласове на платформите на коалицията са получени и от Русе, където цената на глас бе 30 лв., Стара Загора - 50 лв. и Девня - 100 лв. на глас.

Граждани сигнализираха и за контролиран вот в Ихтиман и Асеновград.

По-късно стана ясно, че мъж е почина, след като е припаднал пред изборна секция. Мъж на около 50 години му е прилошало и припаднал пред изборна секция 53 в Петрич. Той е бил откаран с линейка до болница, където е починал.

В област Благоевград избирателната активност към 12 часа е 17.22 процента, съобщиха по-рано от Районната избирателна комисия (РИК) в Благоевград.

Най-висока избирателна активност се отчита в община Банско - 29.22 процента, следвана от Кресна и Белица, където около 28 процента от гласоподавателите са упражнили правото си на глас. Най-ниска в областта продължава да е избирателната активност в община Благоевград - 11 процента.

Повече от 10 жалби и сигнали са постъпили до 13 часа в РИК - Благоевград, каза Йордан Симонски, заместник-председател на РИК Благоевград. Част от тях са свързани с нарушения на изборния процес, други са за неспазване на противоепидемичните мерки в секционните избирателни комисии. Сигналите се проверяват, а резултатите от тях ще бъдат оповестени по-късно днес, посочи заместник-председателят на РИК.

В една от секциите в Благоевград машината за гласуване е повредена, а проблемът трудно може да се отстрани, каза Симонски. В тази секция гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, такива са осигурени достатъчно, допълни той.

Проверява се сигнал за невъзможност да се осъществи машинно гласуване и в Петрич, съобщиха още от Районната избирателна комисия.

#СИК #купуване на гласове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"