Отварят се временните площадки за събиране на гуми в София

Отварят се временните площадки за събиране на гуми в София
Pixabay
A A+ A++ A

От 3 април се отварят временните площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми. Временните площадки са 30 на брой в различни райони на София, а адресите им могат да бъдат намерени на сайта на Столичния инспекторат в секцията „Кампании“. Оставените на специализираните площадки  гуми периодично се извозват от там. 

Площадките работят в сезона на смяна на гумите, а целта е автомобилните гуми да не се  оставят  в междублокови пространства  и зелени площи.

През миналата година на временните площадки бяха оставени над 15 хиляди гуми.

Напомняме на гражданите, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми), в които се извършва смяна на гуми, са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните от дейността им гуми. Задължени са и да осигурят възможност за безплатно приемане на гумите от крайните потребители в местата на продажба и смяна на гумите, както да поставят на видно място в търговските обекти табели, които съдържат информация за възможностите и начина за обратно приемане на използвани гуми в търговския обект.

#Столична община #гуми #събиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »