Семейство със съдебна жалба за непредумишлено убийство след ваксинация с "АстраЗенека"

Семейство със съдебна жалба за непредумишлено убийство след ваксинация с "АстраЗенека"
A A+ A++ A

Семейството на 38-годишната Каролин Пети, починала в понеделник в резултат от тромбоза след ваксинация с препарата на "АстраЗенека", е пуснала съдебна жалба в съда в южния френски град Тулуза. По жалбата ще бъде образувано разследване, което да установи дали има пряка връзка между ваксината и настъпилата внезапна смърт на жената.

,,В случая не става въпрос да обвиним лабораторията, лекаря или болницата. Става въпрос за това да се разбере как една 38-годишна здрава жена така внезапно умря'', разясни адвокатът на опечаленото семейство Етиен Ботин.

Ботин посочи, че жалбата се касае за причиняване на непредумишлено убийство, за да се изясни дали има евентуална връзка между смъртта и инжекцията на "АстраЗенека".

Жертвата е работила като социален асистент и е издъхнала в болницата в Тулуза 14 дни след поставяне на ваксината, информира онлайн изданието 20minutos.

Етиен Ботин разкри още, че представлява семейството и на 24-годишния студент по медицина от Нант Антони Рио, починал също вследствие на тромбоза, като десет дни преди това му е била поставена първата доза от препарата на "АстраЗенека". Прокуратурата също се е заела със случая, за да установи всички обстоятелства около смъртта на студента.

От Националната агенция по безопасност на лекарствата, която също е ангажирана с инцидента, заяви, че на този етап не е открита връзка между ваксината на англо-шведската компания и кончината на 24-годишния младеж.

#"АстраЗенека"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »