Заради шега: 2 000 души се събраха на парти в Брюксел

Заради шега: 2 000 души се събраха на парти в Брюксел
A A+ A++ A

Белгийската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне хиляди младежи, събрали се в Брюксел в нарушение на мерките срещу коронавируса.

Около 2 000 души се събраха в края на топлия ден на купон в парк, организиран като първоаприлска шега във Facebook. Самите организатори заявиха преди няколко дни, че са направили събитието в социалната мрежа на шега. Трима полицаи са ранени, като един от тях е отведен в болница. Четирима участници в партито са задържани.

„От няколко дни идвам в парка следобед и вечер, защото времето е хубаво и е много приятно да си навън след седмици и месеци на локдаун. Решихме да се срещнем с приятели и тогава полицията се намеси. Нямахме представа, че нещата ще се развият по този начин”, каза Иля Скор.

„Всички сме подтиснати. След две седмици ставам на 18, искаме да се възползваме от младостта си, а не можем. Вече сме уморени и ни омръзна, затова дойдохме в парка, не за да дразним полицията, а за да покажем, че и ние имаме живот и искаме да му се порадваме”, обясни Амели

#Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"