Над 100 фирми и институции правят детски кътове на работните места

Над 100 фирми и институции правят детски кътове на работните места
МТСП
A A+ A++ A

Общо 86 фирми и 19 институции от централната и местната власт ще създадат детски кътове на работното място, в които ще се полагат грижи за над 1 700 деца на служителите им. Проектите се реализират по мярката „Детски кътове“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, като общата стойност на одобрените проекти е над 6,6 млн. лв. Одобрени са 62 проекта, като 16 от тях ще се изпълняват в партньорство.

В новосъздадените детски кътове на работното място ще бъдат назначени 278 детегледачи, които ще бъдат наети чрез Бюрата по труда. Ако нямат предишен опит в работата с деца, ще им бъде осигурено обучение. По мярката „Детски кътове“ се поема възнаграждението на детегледачите за период до 12 месеца, като то е съобразено със средната брутна работна заплата в сектор „Хуманно здравеопазване и социална работа“. Размерът на заплатата на детегледачите ще зависи от това дали услугите в детските кътове са почасови или целодневни.

Най-големият проект е на обща стойност близо 214 000 лв., а най-малкият – близо 55 000 лв. В зависимост от големината на предприятието, е предвиден процент съфинансиране. Детски кътове ще бъдат изградени в общинските администрации на Смядово, Нови пазар, Тополовград, Сърница, Съединение, Своге, Стамболово, Попово, Бургас, Главиница, Елин Пелин, Симитли, Неделино, Кнежа, Венец, Ботевград, Костинброд, Димово, както и в Министерството на финансите.





#МТСП #проекти #фирми #институции #деца #служители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »