Сдружението на заведенията с предложения за разхлабване на мерките

Сдружението на заведенията с предложения за разхлабване на мерките
A A+ A++ A

Председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов отбелязва, че браншът не желае да работи само с външните открити части на своите заведения.

И подчертава: „Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила. Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и задължително разстояние между масите, което намалява капацитета“.

Затова от Сдружението на заведенията имат 3 предложения за разхлабване на мерките, които смятат за работещи и важни за оцеляването на ресторантьорския бранш.

Предложение 1:

 

  • пожелателното отваряне на външните части на заведенията. Според сдружението, обаче, тези, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения

Предложение 2:

 

  • отварянето на всички ресторанти от 1 април, а на всички нощни заведения от 15 април

Предложение 3:

 

  • отварянето на външните части, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал
Според Сдружението това са приемливите варианти за тях. От там подчертават обаче, че решенията са право и задължение на властта.

#заведение #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"