Родители се ядосаха заради задача по математика за първокласници

Родители се ядосаха заради задача по математика за първокласници
A A+ A++ A

Изчисления от чакане за имунизиране се появиха в състезание по математика за първокласници.

Задача със смятане на чакащи на опашка за ваксиниране се появи в национално състезание по математика. Това алармираха от групата "Български род, обединен за децата".

Надпреварата по математика се е провела миналата седмица, а задачите са били за първокласници. В условието се казва, че на опашка за ваксинация са се наредили един зад друг 9 души. Преди дядо Стефан е имало определен брой хора и трябва да се пресметне колко са чакащите зад него. Предложени са пет възможни варианти за правилен отговор.

Разпространяването на условието на задачата ядоса родителите, които масово се обявиха, че ваксинирането няма място в образователните програми.

"Това е възмутително", "На нищо не прилича това безобразие", "Позор" и "Наглост" са само част от коментарите на майките и татковците. 

Някои от тях иронично предложиха в бъдеще да има задачи за заразени и починали от COVID-19 или за маски по време на онлайн обучение.

През 2013 година задача за второкласници, в която се разказва за предизборни кебапчета и знаменца, предизвика масово недоволство сред родителите в социалните мрежи.

"Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата? А) 100, Б) 80, В) 50, Г) 40", се питаше в задачата. Спорното условие беше част от математическия конкурс "Иван Салабашев", организиран от Българската академия на науките

#родители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"