Фандъкова: Пълен локдаун няма, хората могат спокойно да излизат!

Фандъкова: Пълен локдаун няма, хората могат спокойно да излизат!
A A+ A++ A

Тези решения са много трудни. Имаше сериозно обсъждане на затягането на мерките. Увеличихме броя на болничните легла в София. Трябва да положим усилия, за да пречупим тази крива и хората да не остават в линейките. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя потвърди, че 75-80% от леглата са заети.

Кметът обясни, че до 15 март тя е казвала, че малките ученици не трябва да се прибират у дома. След 16 март обаче ситуацията се е променила и се е забелязал пик на заболеваемостта. От думите на Фандъкова стана ясно, че няма как да се реагира съвсем рано като превантивна мярка, защото властите се съобразяват и със затрудненията на онези, които могат да останат без работа. Кметът каза, че мерките са необходими, когато данните тръгнат нагоре.

„Много важни бяха разговорите с бизнес асоциациите. Имахме конструктивни разговори, че мерките са важни, но те да са в кратък период“, коментира кметът.

„Ако говорим конкретно за бизнеса, масите на открито при заведенията могат първи да се освободят“, посочи Фандъкова.

Тя подкрепя ваксинацията, за да може да се върне нормалният ритъм на живот.

„Нека да сме наясно, че пълен локдаун няма. Хората могат спокойно да излизат, няма вечерен час, няма смс за уведомяване за излизане от дома“, изброи градоначалникът

#Йорданка Фандъкова #локдаун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »