Само Търговищко все още не е в червената зона

Само Търговищко все още не е в червената зона
Pixabay
A A+ A++ A

27 области вече са в "червената" зона. Единственото изключение е област Търговище. В пет региона заразените са над 600 на 100 000 души, предаде БНТ.

От днес се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 5. до 11. клас в габровска област до 3 април.

На онлайн обучение преминават и студентите от Техническия университет в града. В област Враца също в училище остават само децата до 4. клас, а в специализираните институции за социални услуги няма да се допускат посещения на външни лица.

Въпреки повишения брой заразени в Плевен отварят моловете при засилен контрол. Културни мероприятия също ще могат да се провежда, при 30% заетост на местата.

София и областта са пред пълно затваряне, заради коронавируса. Натискът върху лечебните заведения се увеличава. Лекарите констатират също, че расте броят на децата, приети в болници с COVID-19. Здравните власти предлагат училища, молове, заведения, фитнес зали и кина да бъдат затворени. Зелените коридори за пазаруване на възрастни остават.

Окончателното решение за ограниченията в София ще бъде взето днес на заседание на Областния щаб.

Бургас има най-много заразени на 100 000 души - вече над 720. Над 90% от капацитета на болниците е запълнен. Там обаче не можаха да достигнат до решение какви точно мерки да бъдат предприети.

И в Благоевградско ситуацията е сложна. В болницата в Гоце Делчев свободни места няма. Няма и възможност да бъдат разкрити нови.

В Сандански и Петрич също. Единствената болница в Шумен вече е над предела си и болни се налага да се извозват до Варна.

От три седмици в Добрич и Балчик няма свободни реанимационни легла - единствените 6, с които разполагат са заети. В Карлово и Сопот COVID отделенията са запълнени. Пациентите се пренасочват към Пловдив.



#коронавирус #България #области #Търговище #заболеваемост #червена зона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »