Майката на момчето, което стреля по заведение в Бургас, опита да го оправдае

Майката на момчето, което стреля по заведение в Бургас, опита да го оправдае
A A+ A++ A

Преди седмица млад мъж откри стрелба по заведение в Бургас, разярен, че то затваря заради епидемиологичните мерки в 23:00 часа.  Инцидентът става на 8 март, но за не го се разбра едва в понеделник, защото собствениците на заведението са подали късно сигнал в полицията. "Въпросните младежи не били много щастливи от факта, че трябва да напуснат заведението, но един от тях особено агресивно е демонстрирал своята неудовлетвореност от така стеклите се обстоятелства. Извадил е пистолет, който до този момент е бил запасан на колана му. Произвел е няколко изстрела по панорамния прозорец на заведението", обясни пред bTV говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева. По нейните думи поведението на извършителя говори за нисък праг на поносимост и високо ниво на агресия.

Майката на младежа заяви, че той не е правил проблеми и не е отказал да си тръгне от заведението. Той и компанията му са пожелали към 22:30 ч. само да чуят още една песен, след което са излезли навън.По нейните думи пистолетът, който е носел сина ѝ, е пластмасов със сачми да гонят котките и гларусите. "Просто са излезли и са се шегували. Той просто не е разбрал, че е уцелил заведението", каза жената. Според нея не е имало опасност да нарани някого, защото "тука всичко е дървета".

Тя е категорична, че синът ѝ не е правил проблеми и не вярва да я лъже за случилото се. "Не го оправдавам, но не могат да го изкарват най-големият престъпник. В никакъв начин не е ангел", каза майката, според която собствениците на заведението са подали сигнал до полицията, за да "могат да си оправят стъклото", а синът ѝ търсил собствениците, но не успял да се види с тях.

Управителят на заведението Добринка Французова потвърди, че младежът не е правил проблеми в заведението и не е отказал да си тръгне. "Момчето ми се извини. Щетите са само материални", каза Французова. По случая е образувано досъдебно производство.

#Бургас #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници