Николова: Гоним успешен сезон със строги мерки и мотото „България – безопасна дестинация за лято 2021”

Николова: Гоним успешен сезон със строги мерки и мотото „България – безопасна дестинация за лято 2021”
МТ
A A+ A++ A

„Важно е да имаме успешен летен сезон, така че мерките ще бъдат сериозни. Целта ни е да уверим и туристите, че в България има изисквания, които ще бъдат спазвани”. Това заяви министър на туризма Марияна Николова в студиото на „Неделята на NOVA”.

„На 1-ви май ще стартираме летния сезон под мото „България – безопасна дестинация за лято 2021”. По принцип май месец не е с особена заетост, но ние имаме резервации от румънци и от други наши съседи, включително и от нашите сънародници за майските празници”, каза още тя.

„Това, което изисква браншът, е да има една прогнозируемост минимум 4 седмици напред. Всичко зависи от нас и от нашата дисциплина. Надяваме се при добра прогноза да успеем да открием успешно сезона. Ще има безупречен контрол за спазване на здравните изискванията”, коментира Николова.

Министър на туризма съобщи, че утре ще издаде заповед, с която ще бъдат утвърдени изискванията за местата за хранене, настаняване и развлечение.
„Предстои тази седмица на европейско ниво да бъде обсъден и „зеленият дигитален паспорт”. Въпрос на договорки ще бъде, ако има евентуално лица, които са с неодобрени от Европейската агенция по лекарствата ваксини, да се изисква допълнително изследване”, посочи още тя.

Тя коментира и организацията за предстоящите избори.

„На този етап машините за гласуване са под охрана. Доставката им ще става в самия предизборен ден. За това също ще има подсигурена охрана. Така ще се минимизира всякакъв риск от манипулации. Под охрана започна и печатането на бюлетини”, съобщи тя.

„Надявам се всички институции да свършат своята работа и да няма съмнения за честността на вота”, допълни тя.



#Марияна Николова #летен сезон #откриване #мерки #туристи #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »