465 ще бъдат изборните секции за вота на 4 април в чужбина, най-много ще има в Германия

465 ще бъдат изборните секции за вота на 4 април в чужбина, най-много ще има в Германия
A A+ A++ A

Най-много секции за парламентарния вот у нас, позиционирани в в чужбина, ще има в Германия.

465 ще са общо секциите в чужбина, в които нашенците зад граница ще могат да упражнят своя глас на парламентарния вот на 4 април. Това реши ЦИК на последното си заседание, като решението и точната бройка вече е качена на сайта на комисията. Секциите са разположени в 69 държави. За сравнение на вота през 2017  секциите зад граница бяха 371.

Така например заради ограниченията в Изборния кодекс в Турция, САЩ, а от тази година и във Великобритания ще има само 35 секции. Лимитът важи за страни извън ЕС. Така в английската столица Лондон секциите са 12. Останалите са разпръснати из страната. От турските градове, най-много секции има в Бурса  - цели 8, а в Истанбул са 7.

Най-много секции има в Германия – 69. В столицата Берлин са 4, като 3 от тях в БГ посолството там. В Мюнхен ще са 3, в Бремен и Хамбург по 2, както и в Щутгарт и Манхайм. В Испания, където има компактна българско общност секциите ще са 53, като в Мадрид секциите са 4, а във Валенсия и Барселона са по 2.

25 ще са секциите в Италия, а в съседната на нас Гърция - 20. Във Франция са 18, а в Австрия секциите са 17, като само 8 от тях са в столицата Виена. В Нидерландия ще са 14, в Канада - 13, а  Белгия - 11, като в столицата Брюксел са 5.

#парламентарни избори #секции в чужбина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"