Заведения и спортни зали готови за протест, но не и за ново затваряне

Заведения и спортни зали готови за протест, но не и за ново затваряне
Pixabay
A A+ A++ A

”Абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията”. Това става ясно от отворено писмо на двете сдружения на ресторантьорите, съобщава Нова ТВ. Техните членове твърдят, че спазват противоепидемичните мерки и са против всякакви бъдещи ограничения, свързани с работата им. От браншовите организации предупреждават, че са готови и по-директно да отстояват правата си.

„Нямаме някакъв механизъм да не допуснем затваряне, освен да протестираме или да работим – въпреки заповедите. Не мога да се ангажирам от името на всички колеги дали това ще се случи или не. Категорично обаче сме против това, че мерките, които държавата взема за борба с нарастващия брой на позитивните случаи, се изразяват в затваряне на едни определени бизнеси. С държавата сме от една страна на барикадата. Както тя и ние сме заинтересовани хората да бъдат здрави”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Радка Чернева от Българска асоциация за здраве и фитнес.

От своя страна председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов изрази изненада, че няколко дни след отварянето на заведенията отново става дума за рестрикции и затваряне на заведенията. „Абсолютно сме категорични, че ръстът на новите случаи на коронавирус не се дължи на нас. Обезопасили сме нашите обекти на максимум и през последните дни се видя ясно, че хората се връщат, защото ни имат доверие”, посочи той.



#заведения #спортни зали #фитнес #протест #затваряне #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"