Хванаха продавач и купувач на дрога в момент на сделка

Хванаха продавач и купувач на дрога в момент на сделка
МВР
A A+ A++ A

Специализираната операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“ е проведена на 8 март т.г. на територията на столичния квартал „Орландовци“ под надзора на Софийската градска прокуратура.  Арестът на двамата мъже - 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово, е извършен след попупко-продажбата на 1 кг амфетамин. Двамата са с криминалистически регистрации и осъждани за различни престъпления - 53-годишният - за разпространение на акцизни стоки без бандерол, а 40-годишният - за хулиганство.

В хода на разследването било установено, че радомирецът е получил амфетамина от 40-годишният мъж от Бухово. При обиска от „клиента“ са  иззети 1 килограм от дрогата – пресовки. На адрес в столицата, ползван от 40-годишния, и в две негови моторни превозни средства криминалистите са намерили и иззели амфетамин с тегло 1, 764 кг,  химически вещества и технически средства за производство на наркотични вещества. На адрес в Радомир, обитаван от 53-годишния мъж, са открити 657 грама суха тревиста маса (канабис), 19 грама амфетамин и малко количество MDMA, електронна везна и сумата от 18031 лева.

След санкция на прокурор при Софийската градска прокуратура двамата мъже са задържани за 72 часа и са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно. Предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Софийски градски съд.

Работата по документиране престъпната дейност на двамата мъже продължава.



#полиция #арест #покупко-продажба #наркотици #амфетамини #рецидивисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »