Математикът Томов с плашеща прогноза: Повече от 250 починали от К-19 на ден около изборите

Математикът Томов с плашеща прогноза: Повече от 250 починали от К-19 на ден около изборите
A A+ A++ A

Математикът Лъчезар Томов направи стряскаща прогноза развитието на пандмеията у нас. Ето неговия анализ в соцоалните мрежи:

Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители - наблюдава се текущо увеличаване на леталитета в последните две-три седмици от 4% до 8.5%.Увеличава се скоростта, с която се натрупват смъртните случаи, което не може да е само от закъснели починали (дълго лекуващи се), тъй като отговаря на подобни тенденции при хоспитализациите и пациентите в интензивни отделения като дял от активните случаи.


За децата и родителите -на третата графика можете да видите децата от 0 до 19 години и възрастовите групи, в които се намират техните родители - при децата скоростта на нарастване на случаитв в относителен план е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители. С връщането на гимназистите виждаме отново движение на епидемията от училище към домовете, тъй като в гимназиите се тества повече.

Четиринадесетдневната заболеваемост на 100 000, която изчислявам аз е малко по-висока от официалната, заради актуализирания брой хора (рекорден брой починали миналата година). Прогнозата за тази заболеваемост за следващите три седмици е показана при запазване на текущия R=1.1954.

Ще видим дали ръстът на леталитета е временен феномен, или това е ефект на британския вариант. Ако това е така, прогнозите, които правихме са силно занижени, а те дават текущо 250 нови смъртни случаи на ден до 10 април.

#коронавирус #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »