Политическият съветник на Барак Обама на посещение в България по покана на Съюза за стопанска инициатива

Политическият съветник на Барак Обама на посещение в България по покана на Съюза за стопанска инициатива
ССИ
A A+ A++ A

На среща на 21 февруари 2021 г. гостуващият в България по покана на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) г-н Дан Шомон – младши обсъди с ръководството, експерти и партньори на организацията потенциала за развитие на българските компании в сферите на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и възможностите за насърчаване на двустранните българо-американски търговски инициативи и партньорства в тези области.

Г-н Шомон е политически експерт и организира редица кампании и инициативи на Демократическата партия в САЩ. Ръководил е политическите кампании на Барак Обама, включително за президентските избори и е определян от биографите като човекът, без когото Барак Обама нямаше да бъде избран за президент. В момента има близки контакти с администрацията на новоизбрания президент Джо Байдън.

Г-н Дан Шомон ръководи и една от най-значимите консултантски компании в САЩ – DanShomon Inc, с която ССИ има подписан меморандум за реализирането на двустранни българо-американски бизнес проекти. Той консултира компании и разработва стратегии за развитие на международно търговско сътрудничество и навлизане на чужди пазари, съдейства за постигане на устойчиви отношения на бизнеса с държавната и местните власти и техните администрации, както и координира връзките с обществеността. Неговите клиенти са сред 500-те най-големи компании в САЩ, като Phizer, Adobe, Broadcom/CA Technologies и Motorola.

Изпълнителният заместник-председател на ССИ - г-жа Виолина Накова, представи пред г-н Шомон състоянието на българските компании, работещи в тези сфери и говори за потенциала им за развитие на европейските и американския пазари. По време на разговорите беше поставен акцент върху един въпрос с фундаментално значение за всички бизнеси и с особена острота за тези в сферата на нововъзникващите технологии – киберсигурността. В рамките на тази тема обсъжданията се концентрираха върху възможностите и необходимостта от реализирането на публично-частни партньорства, посредством които държавата ни може да достигне желаното ниво на киберсигурност и кибер устойчивост на всички нива и да намали разликата в темповете на развитие в тази област между публичния и частния сектор.

Според г-н Шомон проведената среща на високо експертно ниво е изключително важна и полезна за работата му в посока на насърчаване на американските инвестиции в България в областта на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и за създаването на стабилни българо-американски бизнес партньорства.

 

 

 

 

#ССИ #среща #бизнес #покана #бизнес #САЩ #инвестиции #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »