Гърция не може да овладее пандемията, започна да затваря и острови

Гърция не може да овладее пандемията, започна да затваря и острови
Pixabay
A A+ A++ A

В Гърция не могат да овладеят разпространението на вируса след повече от три месеца на карантина и строги мерки. От днес обявиха пълен локдаун и на няколко острова, като извънредни строги мерки са в сила в голяма част от страната, съобщава БНР.

Увеличават се районите в Гърция, където от днес се налага строга карантина. Covid-19 успя да проникне и на острови,където доскоро случаите на заразени бяха единици.

До 1 март извънредни мерки се налагат  на островите Калимнос, Кефалония и Тасос. На остров Крит най-заразеният район е град Ираклион.

Според епидемолозите е необходимо област Атика и столицата Атина поне още една седмица да останат под локдаун. В последните дни половината от регистрираните новозаразени са в гръцката столица.

В сила са мерките излизане от дома само по спешност, забрана за напускане на областта по местоживеене, вечерен час от 21:00 часа, докато през уикенда е от 18:00 часа.

Всички магазини са затворени с изключение на тези за хранителни стоки и аптеките.

Лекарите установиха, че много бързо се разпространява британския щам и дори предлагат да се въведе като задължителна мярка в цялата страна носенето на двойна маска в затворени помещения.

#Гърция #острови #затваряне #локдаун #пандемия #Британски щам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »