Близки и познати на убития от кабел Людмил искат затвор за виновника

Близки и познати на убития от кабел Людмил искат затвор за виновника
Pixabay
A A+ A++ A

Близки и познати на семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче се събраха на протест в центъра на столицата, за да потърсят справедливост и наказание за виновните за неговата смърт, предаде репортер на БГНЕС.

След протестна демонстрация в квартал „Факултета“, днес те дойдоха пред Министерски съвет и сградата на Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, а те да понесат своите наказание след справедлив съдебен процес.

„Кой уби Людмил? Искаме справедливост!“, гласяха надписите на плакатите на протестиращите, а скандиранията им за наказание на виновниците прераснаха в искания за оставки.

„Ще помоля всички да дойдат и да ни подкрепят, защото и те имат деца. Не го пожелавам на никого, голяма болка е в сърцето на една майка и един баща. Елате да се подкрепим‘, призова бащата на загиналото дете.

Протестиращите се оплакаха, че след изваденото разрешение за демонстрацията са получили заплахи от полицай, за да не участват в нея. Това твърди и Ани Методиева, която дори посочи конкретен униформен служител на реда, част от охраната на протеста. Той и колегите му обаче запазиха пълно мълчание.

БГНЕС припомня, че 16-годишния Людмил почина вследствие на токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи няколко преместваеми търговски обекта, оказали се напълно незаконни. След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков напуска поста. 



#затвор #протест #близки #токов удар #загинал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »