Удължиха с 2 години преотстъпването на корпоративен данък за инвестиции в земеделието

Удължиха с 2 години преотстъпването на корпоративен данък за инвестиции в земеделието
sever.bg
A A+ A++ A

Срокът на прилагане на държавната помощ за преотстъпване на корпоративен данък на земеделските стопани е удължен до края на 2022 г. По предложение на Министерство на земеделието, храните и горите бяха предприети законодателни промени, съгласно които данъчното облекчение по чл. 189б от Закона за кооперативното подоходно облагане (ЗКПО) и по чл. 48, ал. 6 от Закон за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), представляващо държавна помощ за земеделските стопани, може да се ползва до 31 декември 2022 г., включително за корпоративния данък за 2022 г.

Мярката представлява схема за данъчни облекчения, чиято цел е да насърчи инвестициите на земеделските стопани в нови сгради и нова земеделска техника  при производството на непреработена растителна и животинска продукция  (първично селскостопанско производство ).

Преотстъпеният данък се инвестира в нови сгради и нова земеделска техника, необходими за извършване на дейността по производство на непреработена растителна и животинска продукция.

 

 

#държавна помощ #земеделие #корпоративен данък #инвестиции #нови сгради

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »