300 граждани и БСП поискаха главата на Фандъкова! Борис Бонев със стряскащи разкрития за убитото дете

300 граждани и БСП поискаха главата на Фандъкова! Борис Бонев със стряскащи разкрития за убитото дете
A A+ A++ A

БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради смъртта на 16-годишния Людмил, който почина след удар от ток заради оголен кабел до шахта на тротоара на столичния булевард „Иван Гешов“.

„София в последните 12 години се управлява изцяло от Борисов и Фандъкова и политическата отговорност трябва да се поеме от ГЕРБ“, каза Иван Ченчев в декларация от името на парламентарната група на БСП.

„4 години в мандата на този парламент БСП повдига последователно въпроса за корупцията, корупцията която четири години разяжда държавността, 4 години, последните особено, доведоха до едно ниво на корупция, което ни е посочено и от Европа, и от различни мониторингови доклади“, скочи той.

Според него има стотици случаи на безхайстеност, безстопанственост и некадърност заради „калинките“ в различните нива на управление в страната.

„От управляващото мнозинство скачате като ужилени, когато ви казваме, че корупцията в България убива и няма вече човек, който да не се замисли, че българите заслужават достоен живот, който не могат да получат, защото управлението на ГЕРБ не им го дава“, коментира Ченчев.  

„Колко трагични случая трябва да има, за да се поеме политическата отговорност от ГЕРБ, която управлява, колко трябва да страдат семействата на загинали хора,тези въпроси трябва да намерят отговори“, каза още той.

Според него дори след смъртта на 16-годишното момче никой не поема отговорност, няма обяснение от институциите и заради това въпросът за оголения кабел е въпрос за корупцията.

„Този път номерът ви няма да мине и няма да говорите кой бил виновен там долу, може да изкарате виновна счетоводителката на района, но номерът няма да мине, защото се касае за смърт, политическа некомпетентност, корупция и вашето управление“, настоя социалистът.

По-рано през деня много столичани се събраха на протест със същото искане - Фандъкова да се маха. 

Точно в 8.30 те застанаха под прозорците на Столичната община и извикаха дружно ”Оставка”. Демонстрацията срещу Йорданка Фандъкова е заради случая с убитото от ток 16-годишно момче. Реакция от страна на кмета липсва вече дни наред, а протестиращите около 300 граждани заявиха - това е показателно за безхаберието и безотговорността на властта.

Заради безхаберието на властта гражданите поискаха оставката на столичния кмет в понеделник вечер. Бе даден 24-часов ултиматум градоначалникът Фандъкова да си тръгне от поста. Това обаче не се случи.

Протестът излъчи един гражданин, който да влезе в сградата на общината и да повери дали оставката на столичния кмет е била депозирана. Избраният бе Евгени Марчев. Демонстрантите помолиха полицията да допусне протестиращия до деловодството.

Протестиращите призоваха представителите на опозицията в Столичния общински съвет да слязат при гражданите със или без Фандъкова и заедно да поискат оставката на градоначалника, след което да отидат при семейството на загиналото момче и да се извинят.

"Ако кметът на "Триадица", който е опозиция, не дойде веднага тук при нас, ще имаме основание да смятаме, че той е част от статуквото!", отсякоха още протестиращите пред СО граждани.

Младият общински съветник, излъчен от "Спаси София" - Борис Бонев, също внесе разяснения около убитото на улицата от ток дете. 

"И трите павилиона, разположени на бул. Иван Гешов, са поставени незаконно! Вижте защо се допусна тази трагедия и как можеше да бъде избегната ако трите институции, начело с Йорданка Фандъкова, си вършеха работата!". Това стана ясно от видеоклип на Спаси София и Борис Бонев в социалните мрежи.

„Йорданка Фандъкова и ГЕРБ пазят нарушителите. Няма друго обяснение защо толкова много години пред очите им се случват всички тези нарушения“, категоричен бе той.

"Десетки очевидни нарушения, за които Общината остава сляпа години наред. Но трагедията трябва да бъде причина веднъж завинаги да се прекрати хаоса и всеки, който е нарушил правилата, да почувства пълната строгост на законите!", категоричен е той.

#Йорданка Фандъкова #БСП #Борис Бонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »