Един от религиозните лидери на Иран: Бият ти COVID ваксина, ставаш гей

Един от религиозните лидери на Иран: Бият ти COVID ваксина, ставаш гей
A A+ A++ A

Един от религиозните лидери на Иран заяви, че ваксината срещу COVID-19 превръща хората в гейове, пише Daily Mail.

Аятолах Абас Тебризян направи това изявление в Telegram, където има почти 210 000 абонати. В публикацията Табризян пише: „Не се доближавайте до онези, които са се ваксинирали срещу COVID-19. Те са станали хомосексуалисти“.

Изтъкнатият британски LGBT активист Питър Тачел веднага реагира, като каза, че иранският аятолах „демонизира“ както ваксината, така и гей общността. „Аятола Тебризян съчетава научното невежество и грубата привлекателност на хомофобията“, каза той.

Иранският дисидент Шейна Водуди каза: „Подобно на други духовници от управляващия режим, Тебризиан свързва всички човешки недостатъци със сексуалността. Иранските духовници страдат от липса на знания и липса на човечност. Всъщност, като казва тази глупост, той се опитва да сплаши хората, да ги накара да откажат ваксинациите в момента, в който ръководството на режима и длъжностните лица са ваксинирани с Pfizer. Но те не дават тази ваксина на хората под предлог, че на Запада не може да се вярва“.

Тази скандална религиозна фигура многократно е говорила за западната медицина. През януари миналата година се появи видео, в което той изгаря американска научна монография, твърдейки, че благодарение на ислямската медицина подобни книги вече не са необходими.

В Иран хомосексуалността се наказва със смърт. Смята се, че хиляди гейове са екзекутирани в страната след Ислямската революция през 1979 г.

През 2019 г. иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви пред германската телевизия Deutsche Welle: „Нашето общество има морални принципи. И ние живеем по тези принципи. Тези морални принципи се отнасят за човешкото поведение като цяло. Това означава, че нашият закон се спазва, че ние се подчиняваме на закона“.

#Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »