Карадайъ: Идният вот е най-важният след 89-а година! Или ще се модернизираме или затъваме

Карадайъ: Идният вот е най-важният след 89-а година! Или ще се модернизираме или затъваме
A A+ A++ A

ДПС се регистрира за предстоящия парламентарен вот. По думите на лидера Мустафа Карадайъ, идните избори са много важни за България, едни от най-важните избори след 1989 година.

“Тези избори ще определят посоката за развитие на България, доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да се развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка според ДПС, а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, заяви Карадайъ.

От думите му стана ясно, че техните цели са да постигнат добър резултат, за да може да се възстанови нормалността в политиката, демокрацията и държавността.

По отношение на обръщението, което почетният председател на ДПС направи преди дни, Карадайъ каза, че оставя възможността то да се тълкува от всеки, който го чете.

„Мисля, че г-н Доган много точно и ясно в неговото обръщение каза това, което имаше да каже. Тълкуването на думите на Доган го оставям на всеки един, който чете обръщението“, каза само Карадайъ.

Попитан на кои партии и коалиции гледат като на потенциални коалиционни партньори, лидерът на ДПС заяви, че имат ясна програма за ускорено догонващо развитие на България.

„Последните 4-5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата на база партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление, това не се случи, но от друга страна за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети, които ги повтаряме 4-5 години, са вече приоритети на ЕС и щем, не щем, ние като част от ЕС трябва да ги реализираме и в България. Всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и догонващо и споделя и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, посочи той.

В сряда изтича срокът, в който ЦИК приема документи за регистриране на партии и коалиции за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април. До момента това все още не са направили единствено ГЕРБ.

#Мустафа Карадайъ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »