Ангелов разпореди връщането на големите ученици в клас, но само в малките населени места

Ангелов разпореди връщането на големите ученици в клас, но само в малките населени места
Булфото
A A+ A++ A

От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това нарежда в своя заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Така на практика се разпорежда връщането в класните стаи в малките населени места, където в училищата няма повече от една паралелка в един клас.

Занятията ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки и в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Паралелно от Министерството на образованието и науката (МОН) обявиха, че отделните училища, в които имат паралелки, единсвтени за съответния клас, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

Утре, 15.02.2021 г., училищата с учебен процес по новото допълнение на заповедта на Министерството на здравеопазването няма да отразяват отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да присъстват. При невъзможност, поради влошена метеорологична обстановка и затруднено придвижване на учениците, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда.

 

#ученици #училища #присъствено обучение #заповед #малки населени места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »