Радев: ОЛАФ и ЕК да раследват и оповестят всичко за МВР и митниците

Радев: ОЛАФ и ЕК да раследват и оповестят всичко за МВР и митниците
Президентство на Република България
A A+ A++ A

Медиите имат всички ресурси да проверяват фактите и едва тогава да осведомяват широката общественост. За съжаление много медии повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си. Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос, свързан с манипулативни медийни публикации по отношение на неговия син.

Държавният глава добави, че медиите дължат обективните факти най-вече на младите хора, които на прага на своето пълнолетие са пряко засегнати от манипулации и тъкмо сега формират своето отношение към институциите и към медиите.

В отговор на въпрос за разследването на ОЛАФ за обществена поръчка за доставка на автомобили за МВР, президентът посочи, че е необходимо всеобхватно и пълно разследване, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесените. „Разбираемо е управляващите да се притесняват, ако има нарушение в обществената поръчка и после те са я отстоявали пред КЗК, пред ВАС и са сключили договора“, заяви държавният глава.

Президентът призова медиите да бъдат не по-малко активни и по отношение на други констатации на ОЛАФ, като тези за злоупотреби в Агенция „Митници“, които според разследващите облагодетелстват определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, но ощетяват европейския бюджет. Разчетите на Европейската комисия сочат, че за периода 2015 – 2018 г. стойността на загубите възлиза до един милиард лева заедно с дължимите лихви. „Колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите България най-вероятно ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, посочи още президентът Румен Радев.

 

#Румен Радев #ОЛАФ #ЕК #разследване #МВР #Агенция "Митници" #син #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"