Руснаците зоват САЩ да спрат да дрънкат оръжия в Черно море

Руснаците зоват САЩ да спрат да дрънкат оръжия в Черно море
commons.wikimedia.org
A A+ A++ A

Посолството на Русия в Съединените щати призова Вашингтон да прекрати „дрънкането на оръжие“ в Черно море. А говорителят на руското външнополитическо ведомство Мария Захарова заяви, че НАТО инструктира съратниците на опозиционера Алексей Навални предаде БНР.

Повод за изявлението на руското посолство във Вашингтон са съвместните американско-турски учения в Черно море. В маневрите участват два разрушителя на американския флот и два военни самолета „Boeing P8 Poseidon“. 

„Призоваваме американците да прекратят безразсъдното дрънкане на оръжие. Мирът и сигурността в Черно море не се нуждаят от чужда намеса“, гласи съобщение в Туитър на руската дипломатическа мисия. 

По-рано говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че съратниците на опозиционера Алексей Навални Леонид Волков и Владимир Ашурков са преминали инструктаж на НАТО.

По думите ѝ в инструктажа имало указания за дестабилизиране на обстановката в Русия. Захарова разказа, че на 8 януари Волков и Ашурков се включили във видеоконферентен разговор, организиран от постоянното представителство на Полша към Европейския съюз в Брюксел. В разговора участвали не само представители на съюза, но и на Великобритания и Съединените щати.

#САЩ #Русия #Черно море #Мария Захарова #Алексей Навални #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"