Навлизаме в годината на Металния вол - всичко, което ни очаква в нея

Навлизаме в годината на Металния вол - всичко, което ни очаква в нея
A A+ A++ A

Годината на Металния вол започва на 11-ти февруари с новолунието в зодиакалния знак Водолей, което ще се състои в 21:07 ч.

Кулминацията на тази година ще бъде през есента. Тогава Ин енергията се усилва. Есента носи със себе си загуба на енергия и намаляване на динамиката. През този период Волът става по-сух и твърд, както във физически, така и в духовен план.

Може да възникне илюзия за проиграна игра, но тогава, той усеща по-негативно поражението, и не обича, когато в нея не бъде излъчен победител.

Волът се отнася към времето на зимното слънцестоене. Той се е родил в корена на хилядолетна пиния (средиземноморски бор), растяща сред влажните почви на оризовите поля. Волът помага на земеделците в тежкия труд и него не го убиват за храна. Древният китайски философ Лао Дзъ е пътешествал  върху него в търсене на безсмъртие. В митологията на древен Китай много пъти се споменава, че Волът от хилядолятия помага на хората да живеят.

Ето защо се смята за правило, че в тази година се раждат много повече дълголетници

Детството и младостта на Вола преминават без особени усложнения. Той е зает с учене и работа, няма време за незначителното. Волът е мечтател и поради тази причина често го преследват разочарования, дори в зряла възраст. Волът не може да бъде наречен докачлив, но не умее да се съобразява с чувствата на другите. Тъй като излиянията на околните са му по-скоро чужди, той може дори да им се надсмее.

В природата не съществуват добри или лоши животни. Те се допълват едни други, създавайки обща хармония. Волът обича да оре земята, защото знае, че ще бъде възнаграден от нея щедро с плодове. Той работи бавно, спокойно и търпеливо, създавайки впечатление, че нищо не може да му попречи. Не понася халтурите. Той прекрасно олицетворява своята земна стихия – тежка и плътна субстанция. На земята всичко израства и ние ходим по нея. Като я обработва, волът добива от нея максимално плодородие.

При всички народи Волът или Бикът е верният помощник на човека. Той носи на гърба си тежък товар, като овладява девстената земя и винаги се движи напред.

Той е символ на пасивната мъдрост, несигурност и недостъпност

В Азия Волът се ползва с почет и уважение. В Индия кравата е символ на плодородие и майчинство. Те се смятат за свещени животни.

В тракийската митология герят Тезей следва бика, като се спуска в лабиринта да търси Минотавъра. В "Божествена комедия” на Данте бикове стоят на стража на подземното царство. Даже Юпитер се превръща в бик, за да похити красавицата Европа. Овидий в своите "Метаморфози" говори, че бикът реве и носи своите прекрасни форми на разходка по меките ливади. Той е бял като сняг, има мощна мускулатура, рогата са като ювелирна изработка. Челото му не е навъсено, а очите не са страшни. Печатът на миролюбието е на челото му. Европа, която е дъщеря на финикийския цар Агенор, се е удивила, виждайки такъв красавец. Дори без да обръща внимание на неговата кротост, тя се е бояла да се доближи до него. Той ляга в нейните крака и тя му се доверява, галейки меката му кожа. Бикът се повдига на своите могъщи копита и я отнася дълбоко в морето. Те дълго плуват сред безкрайната бездна и сам великият Посейдон ги съпровожда, като посочва на своя брат пътя към земята. Вероятно не напразно великият Бог е избрал това смирено, склонно към усамотеност животно, изпълнено с огромен вътрешен мир. По този начин Юпитер отвлича своята любима в лабиринта на бездънното сърце.

Възможно е и поради тази причина Волът да означава личния Аз

Волът не може да живее без общуване с неговата майка – природата. Цялото си свободно време посвещава на нея. Успокояват го дъхавите поля, тихите градини и спокойните простори. Той не обича да греши, да се оказва в притискащи го обстоятелства и да бъде част от тълпата. По-често обича да посещава места, където има малко хора, да бъде край спокойни езера или на вилата. 

Макар че Волът е един от първите пристигнали по зова на Буда, той все пак си остава бавен, спокоен, неспособен на безрасъдни действия. 

Защо Волът е дошъл втори? Знаем, че има и по-бързи животни като тигъра, който по пътя решил да половува или змеят, който останал да се погрее на слънце. Нито едно друго животно не може да концентрира своето внимание, докато Волът е проявил своя стремеж към действие. Без да бърза върви по утъпкания път, докато преживя и съхранява своята енергия. Той я изразходва винаги внимателно, като се грижи за себе си и се наблюдава отстрани. Волът очаква момента, когато стратегически може да встъпи в „боя”. Навярно поради тази причина той заблуждава своя неприятел, тъй като на пръв поглед създава впечатление на полузаспало, неприемащо никакво участие в действията същество. И нищо не може да го изкара от равновесие, ако няма обективни причини. Той е свикнал постоянно да се труди, безкористно да се отдава на своите близки и приятели. И когато започва да се движи, създава впечатление на внушително преместване. Сякаш вълни преминават през мускулите му и той се насочва право в целта, като отстранява своя неприятел.

На какво е символ металът

Когато задуха западния вяттър, той носи със себе си суша. Като се докоснала до земята, се родил металът. Металът олицетворява вечерта, есента и хладното време. Металът е яснота и твърдост, той реже и разкъсва. Той притежава суров характер, но едновременно и целомъдрие. Неговата реч винаги е целеустремена. Металът се колебае между красотата и разрушението. Той се опитва във всяка ситуация да постигне своите цели. По време на жътва играе ролята на сърпа и реже класовете. Понякога става тъжен и мрачен. Като правило хората, родени в тази стихия, са надарени със силно тяло и здрави кости. Имат твърди и прави коси, но с възрастта започват да оредяват. Те са с матов цвят на кожата, тъмни очи, прави носове, тежка челюст и силни крайници. Те притежават добро и красиво телосложение, яки мускули.

Те са самоуверени и притежават силна воля. Те са с праволинейни възгледи и не се притесняват да изкажат своето мнение.  Енергичност и равновесие се съчетават с рязък изказ, воден от повишеното чувство на справедливост и откровеност. Такива хора е добре да бъдат юристи или прокурори, тъй като те обичат да разсъждават на глас, да дават оценки и да командват. Своите цели те преследват с магарешко упорство и така могат да се увлекат в работата си, че въобще да не забелязват хората наоколо. Това може да окаже пагубен фект и да рикошира в тях.

Те са честни и на тях винаги може да се вярва. Те никога не обещават нещо, което не могат да изпълнят. По-скоро са ценители на изкуството и винаги се радват на тесен приятелски кръг. Приятелските отношения не ги освобождават от отговорности. Такива хора са неподкупни, но им липсва въображение. Тяхната строгост може да провокира депресия и меланхолия.

Металният вол не е дължен да се отнася твърде сериозно към външната агресия на околните. Не е нужно да издига на себе си приживе паметник. По-добре се чувства, когато живее в открита местност – на село и се занимава с многогодишни овошки. Той обича есента и се чувства най-добре при сух климат. Най-уязвимите органи на Металния вол са белите дробове и дебелото черво. Те обожават пикантните и подправени ястия. Препоръчва им се да правят по-чести дихателни упражнения, които да им помогнат да се отпуснат. Цветът, който им носи късмет и щастие, е синият.

Характер на Вола

Волът е спокоен и търпелив. Но когато избере целта си, той се насочва бавно, следва я винаги точно и уверено. Тези хора имат оригинална и интелигентна природа, която се скрива зад неярка външност. Бик! Печелят доверие, което е важен „коз” в техните ръце. Не проявяват агресия, поради което, ако отивате при тях с неприятна мисия, е нужно да се запасите със значителна доза дипломатичност.

По природа те са съзерцателни и обичат често да остават насаме. Според Хипократ Волът се отнася към холеричния темперамент, поради което след спокоен период той лесно може да избухне. Способен е на продължителен труд. Домът му е винаги в идеален ред. На вола може да се разчита, практичен е и винаги готов да помогне.

Но ако някой се опита да се бърка на тези хора, те избухват и отмитат всичко от своя път

Въпреки, че са тихи, в случай на необходимост, те могат да проявят изключително красноречие. Не приемат тези новости, които могат да нарушат техния жизнен път. По рождение са консерватори, неприемащи нововъведенията, поради което те не налагат своите възгледи на своето семество и заобикалящите ги.

Представителите на този знак са старателни и трудолюбиви. Когато работят, често им възлагат отговорни задачи, което им се харесва. Те са твърди, отговорни и никога не нарушават своите морални устои. Тях ги шокира непристойното поведение и раздърпаните дрехи. Нахалното поведение ги кара да се чувстват некомфортно. Те знаят кога, какво, къде и как може да се изкажат. Имат твърди принципи, но биха проявили и оригиналност. 

Те са индивидуалисти. Отличават се с ярко проявена независимост. Основната им добродетел е уравновесеността, търпението и трудолюбието. Волът е предан на своя приятел, който никога не се отказва от своите отговорности. От ранно детство те имат добри приятели, от които не се отказват. Обичат да действат и създават, скромни и добри са.

Волът се отнася към символите, носещи енергията ин. То е вторият знак в китайския хороскоп. Управлява времето от 1 до 3 часа през нощта. 

Сезонът, който носи късмет на Вола, е зимата, а апогеят му е през януари. Спрямо европейския зодиак Волът съответства на знака Козирог. Цветът, който му носи щастие, е зеленият. Теменужка, мащерка, хмел и градински чай са цветята и растенията, които им носят късмет. Палестина, Сирия, Йордания, Нова Зеландия, Нигерия, Аржентина и Венецуела са страните, които най-много хармонират на Вола за местоживеене.

Проявете силните страни на този символ в добротворчество, съзидание и непоклатимост в следване на верния път!

Азарей

#Китайска Нова година #зодиакални знаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »