Сестрата на Скатов след свое разследване: Правят опити да скрият истината за гибелта му

Сестрата на Скатов след свое разследване: Правят опити да скрият истината за гибелта му
A A+ A++ A

Опити да се прикрие истината за смъртта на Атанас Скатов съществуват категорично. Фирмата „Севън Съмитс Трекс“, която организира експедицията за покоряването на К2 в зимни условия, няма полза да каже неща в техен ущърб. Това каза сестрата на починалия преди 5 дни български височинен турист – Нели Димитрова, която живее в Германия.

„Опитват се да прикрият истината. Първоначалната версия беше скъсано въже, като след това фирмата започна да се изказва по друг начин. Разговарях с някои от участниците в сегашната експедиция. Всички са на мнение, че Наско е бил изключително добре подготвен – физически и психически. Има снимки и видео, малко преди да падне, на които се вижда, че е в много добро настроение и кондиция. Разбира се, че непалската фирма, за която работят шерпите, ще се опитат да прикрият своята вина. Въжетата на места са били скъсани и неподменени“, твърди Нели Димитрова.

По думите ѝ на мястото, откъдето брат й е паднал и което е много стръмно и опасно, е трябвало въжетата да са нови, а това не е било така. „Не може хората, които са работили с Наско и са професионалисти, да казват, че е невъзможно да не се е осигурил. Те смятат, че въжето е било разхлабено и старо, вследствие на което е паднал“, каза още сестрата на Атанас Скатов.

Според нея той просто не е имал късмет и се е хванал за старо въже. Нели Димитрова разказа още, че шерпът официално е бил с брат й. Тя е разговаряла с него и той е казал, че не е разбрал нищо и не е видял как Скатов е паднал.

„Наско беше изключително слънчев човек и обичаше всичко и всеки. Прощаваше, никога не търсеше вината в другите, а в себе си. Наско беше и е моята по-добра половина“, каза още Димитрова.

#Атанас Скатов #К2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »