Цвети Пиронкова изненадващо отпадна от Australian Open още в първия кръг

Цвети Пиронкова изненадващо отпадна от Australian Open още в първия кръг
A A+ A++ A

Спортист №1 на България за миналата година - Цветана Пиронкова, претърпя поражение в два сета от световната №68 Су-Уей Шие на старта на Australian Open. Българката започна много добре мача и поведе след ранен пробив, но след това отстъпи инициативата на своята опонентка и за трети пореден път отпадна в първи кръг на Откритото първенство на Австралия.

Пиронкова спечели жребия и избра да сервира. Пловдивчанката започна мача по възможно най-добрия начин, спечелвайки първия гейм на нула, като освен това записа и първия ас в мача.

Първата ни ракета записа първия пробив в мача след като във втория гейм осъществи обрат от 15-30. Атаките на Пиронкова от дъното на корта затрудниха доста нейната опонентка и тя не успя да намери противодействие на тактиката на българката.

В третия гейм Шие заигра значително по-добре и стигна до три поредни точки за пробив. Пиронкова спаси първите две, но при третия си опит двукратната осминафиналистка на Australian Open успя да намали изоставането си за 2-1.

Подобно на втория гейм Шие отново допусна двойна грешка при 30-15. Този път обаче Пиронкова не успя да се възползва от това и допусна две поредни непредизвикани грешки, като по този начин позволи на опонентката си да изравни резултата в сета.

Световната №68 успя да осъществи пълен обрат след като за втори път проби сервиса на първата ни ракета. При резултат 30-15 Пиронкова изравни с чудесна атака от бекхенд, но след това Шие пласира два много прецизни уинъра близо до основната линия и поведе с 3-2 в сета.

В шестия гейм първата ни ракета осъществи обрат от 15-30 и стигна до точка за пробив, която обаче бе спасена от Шие. Впоследствие азиатката демонстрира чудесна игра в защита и това ѝ помогна да увеличи преднината си в сета.

Пиронкова реагира по чудесен начин и прекъсна силната серия на опонентката си, спечелвайки седмия гейм на нула. Българката отново атакуваше по начина, по който го направи в началото на мача, като Шие отново не намери отговор на този тип игра.

Първата ни ракета продължи да играе по-добре и в осмия гейм стигна до две поредни точки за пробив. Тя бяха спасени от Шие, а малко по-късно пловдиванката пропунса още един брейкпойнт. Пиронкова обаче продължи да поставя под натиск своята опонентка и стигна до четвърта възможност за пробив, която успя да реализира и да направи резултата 4-4.

Сервисът на Пиронкова продължи да носи много проблеми за Шие и българката стигна до обрат в резултата след като спечели деветия гейм на нула.

Изправена пред възможността да загуби сета Шие заигра много агресивно и рискуваше повече при атаките си. Тази тактика се оказа успешна и тя също успя да запише гейм на нула, изравнявайки резултата в сета при 5-5.

В следващия гейм Пиронкова поведе с 30-15, но не успя да задържи преднината си и Шие рализира много важен пробив, който я доближи само на гейм от спечелването на сета.

Тенисистката от Тайпе продължи да играе много агресивно и това причини огромни проблеми на Пиронкова. Българката не бе убедителна на ретур и допусна две непредизвикани грешки, като това доведе до триумф за нейната опонентка в първия сет след 44 минути игра.

Вторият сет не започна никак добре за Пиронкова и нейната опонентка успя да пробие сервиса ѝ още в първия гейм. Българката спаси първия от двата брейкпойнта, пред които бе изправена, но Шие реализира втория и взе преднина в сета.

Пиронкова започна добре втория гейм и поведе с 30-15, но Шие успя да си върне инициативата. Тенисистката от Тайпе отново се представи чудесно в дефанзивен план и приключи гейма с чудесно воле на мрежата, като по този начин поведе с 2-0 в сета.

Световната №68 продължи да играе по-добре и в третия гейм стигна до три поредни точки за пробив. Пиронкова спаси първите две, но при третия си опит Шие постигна целта си и увеличи преднината си на 3-0.

Пиронкова поведе с 30-0 в осмия гейм, но не успя да задържи преднината си и позволи на Шие да осъществи обрат, след който тя спечели четвърти пореден гейм.

Първата ни ракета успя да прекъсне серията на опонентката си, след като осъществи обрат от 15-30 и спечели петия гейм, намалявайки резултата в сета на 4-1.

Радостта на българката обаче не трая дълго тъй като Шие отново взе инициативата и направи резултата 5-1, доближавайки се на гейм от победата.

#Цветана Пиронкова #Australian Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »