Венци Стефанов за Бербатов и Емо Костадинов: Все едно да сравняваш Лом и Лондон! Митко е предател

Венци Стефанов за Бербатов и Емо Костадинов: Все едно да сравняваш Лом и Лондон! Митко е предател
A A+ A++ A

Босът на Славия - Венцеслав Стефанов бе гост в предаването "Арена Спорт" по БНТ1, в което говори по множество актуални теми от българския футбол. 

Ето какво каза той:

"Смятам, че би трябвало да се направи така, че да има редовен конгрес, а не да се харчат пари и да се чудим има ли пандемия през юни. Но всяко чудо за три дни. Българският футбол може да тръгне нагоре, само при едно условие - хората, които ръководят футбола да знаят едно - без аматьорите, уличния футбол, селския футбол, училищния футбол - тогава оставаме убежище за бежанци!

Някои мои колеги посегнаха на аматьорите. А това е фатална грешка. Аматьорите са водещи за развиването на футбола. Ликвидирани сме, ако ако отстраним това нещо.

Централата трябва да оглави човек, който е доказал с качествата си във футбола, и като играч, и като ръководител, че може да даде на българския футбол още и още. Някои считат, че футболът е бизнес. Не! Това е една магия, която очарова цялата държава и целия свят.

Да мериш Бербатов с Емил Костадинов, е като да сравняваш Лом и Лондон. Единият играеше в Лондон, но пък Костадинов направи цялата ни нация щастливи. Бербатов се отказа от нас. Футболният съюз трябва да работи в пълно разбирателство с държавата. Тя е шапката на всичко, може да отдели повече средства, може и да не дава никакви. Всички трябва да работим заедно.

Виждате как всички крещят от системата ВАР. Ще се нагледаме и на това чудо. И ВАР ще го премахнем след някоя друга година. Ако нямат натиск, съдиите ще свирят по правилата. Но понеже са изкушени с някакви награди, те си позволяват дадени волности.

Ясен Петров е български треньор, който е постигнал успехи в Китай с много труд и работа. Не се плаши от проблемите. Прие да поеме националния отбор без условия.

Срещу ЦСКА сме 11 на 11 - да победи по-добрият! Убеден съм, че Славия ще стои по-добре, отколкото през есента.

Константин Папазов помогна за спасението на Левски. Той беше като апостол - ходеше и търсеше решение. По-добре да седиш здраво на земята и да си правиш сметката, а не да просиш от феновете пари".

#Димитър Бербатов #Венцеслав Стефанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »