Ето колко са КОВИД - вариантите по света

Ето колко са КОВИД - вариантите по света
A A+ A++ A

По света има около 4 000 варианта на вируса, който предизвиква заболяването COVID-19. Производителите на ваксини, сред които Pfizer и AstraZeneca, се опитват да подобрят препаратите си. Това заяви британският министър Надим Захауи, който отговаря по въпросите за разпространение на ваксините в страната, предаде Ройтерс.

Хиляди варианти на коронавируса, който предизвиква COVID-19 бяха документирани, докато вирусът мутира, в това число така наречените британски, южноафрикански и бразилски варианти, които, както изглежда, се разпространяват по-бързо от останалите, припомня Ройтерс.

Днес британският министър каза, че е много малко вероятно настоящата ваксина да не е ефективна върху вариантите на вируса. Захауи допълни, че всички производители на ваксини срещу коронавируса, като Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, както други компании сега проучват как могат да подобрят ваксините си, така че да се уверят, че правителствата са готови за всеки вариант.

По повод вариантите на вируса британският министър припомни, че в страната има база данни с всички открити варианти, така че здравните власти са готови за реакция.

#коронавирус #варианти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »